Győr

A folyók városa!

9027 Győr
Kiskúti út 41/a
+36 20 502 7493
9027 Győr
Kiskúti út 41/a
+36 20 502 7493

Győr

Egy város ezer élmény

Város

Sziget

Folyó

Kultúra

Győr a magyar kultúra egyik központja, hazánk műemlékekben harmadik leggazdagabb városa. A kisalföldi megyeszékhelyet régebben mint ipari várost tartották számon, ám mára nem csak országosan, de határainkon túl is megismerték Győr sokszínűségét. Városunk szépsége éppen abból a rengeteg kis mozaikdarabkából áll össze, amit a történelem, a gazdaság, a kultúra, a sport, a természet szépsége, a szakrális és világi értékek alkotnak. A nívós győri kultúrát olyan társulatok képviselik, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház, vagy a Vaskakas Bábszínház. Utánpótlásból sincs hiány, hiszen városunkban magas színvonalú művészeti képzés zajlik, amely már számos nagy személyiséget adott a magyar kultúrának.

Innováció

Győr kitűnő földrajzi fekvésének, fejlett iparának, és szakképzett munkaerejének köszönhetően dinamikusan fejlődő, innovatív nagyváros. Az aranyháromszögben, Bécs, Budapest és Pozsony között, a péri reptér, a gönyűi kikötő és az M1-es autópálya közvetlen szomszédságában hazánk egyik legnagyobb gazdasági és ipari központjává nőtte ki magát a kisalföldi megyeszékhely.

Folyamatos konzultációk zajlanak a város vezetése és a meghatározó vállalkozások, cégek vezetői között. Talán ennek a társadalmi párbeszédnek az eredménye, hogy átalakult a város szakképzése, amely lehetővé teszi, hogy a Győrbe érkező befektetők igényei találkozzanak a munkaerőpiaci kínálattal. Nem véletlen, hogy a város Ipari Parkja nemrég immáron hetedik bővítési ütemén esett át, több mint 14 nemzet cégeinek, vállalatainak ad otthont több száz hektáron. A tudatos városépítésnek és Győr vonzerejének köszönhetően, az Audi 2013 végéig mintegy 252 milliárd forintot fektet járműgyártásának bővítésébe. Az immáron komplex a utógyártást lefedő győri gyár több ezer új munkahelyet jelent a városnak, a TT Coupé-t pedig akár „hungarikumnak” is nevezhetjük, hiszen a világon egyedül Győrben gyártják a gyönyörű sportautót.

A Széchenyi István Egyetem a szakemberképzés zászlóshajója, emellett más területeken is szoros kapcsolatot ápol a várossal. Az intézmény hallgatóinak kreativitását jól mutatja, hogy a SZEnergy Team napelemes autója számos nemzetközi díjat besöpört már, sőt a 2010-es európai versenyen egyedüliként sikerült menet közben több áramot termelni, mint amennyit elhasznált. Az Önkormányzat, az Audi és az Egyetem együttműködése a töretlen fejlődés zálogát jelenti.

Sport

Győrt napjainkban nem csak a Találkozások és a Folyók városaként emlegetik, hanem immár a Legsportosabb városként is. 

A győri városvezetés kiemelten fontosnak tartotta és tartja a győri sportélet fellendítését és eredményességét, éppen ezért 2006 óta az önkormányzat a mindenkori költségvetésének 1 százalékát az élő sport támogatására fordítja. Ennek is köszönhetően az első osztályú győri csapatok (futball, futsal, kézilabda, kosárlabda) évek óta rendszeresen az élvonalban végeznek, és jó teljesítményt nyújtanak a nemzetközi porondon is.

Külön említést érdemel a Győri AUDI ETO KC női kézilabdacsapata, akik évek óta ott vannak a Bajnokok Ligája legjobb csapatai között, és akiknek minden egyes mérkőzésére több ezer ember látogat ki. Ez a sikeres szereplés motiválja a győri gyerekeket a sportolásra, hiszen mindenki szeretne egy jó csapat tagja lenni és minél jobb eredményeket elérni. A csapatjátékok mellett természetesen nem hanyagolhatók el az egyéni sportok és az egyéni teljesítmények sem.

Turizmus

A folyók találkozása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A kisalföldi megyeszékhelyen az egyetemi városi jelleg találkozik a családok, nyugdíjasok otthonaként is szerethető, ám mégis lüktető nagyváros képével.

Győr vonzereje abban áll, hogy iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, ám sokkal több annál, hiszen pezsgő kulturális élete, kiemelkedő sporteredményei, csodás szakrális és világi emlékei, csalogató belvárosi utcái, teraszai, – mint afféle mozaik elemei – teszik kerek egésszé, és emelik egy igazi lüktető, európai várossá. A különböző történelmi korok emlékeinek megőrzése, a barokk belváros restaurálása, valamint az idegenforgalom és a modern iparágak fejlesztése egyszerre jellemzi a várost. Győrben járva magunk is meggyőződhetünk arról, hogyan lehet egy város egyszerre tradicionális és modern.

Látogasson el stílusosan Győrbe

Van még szabad hely!